Vsako novonastalo podjetje začne brez uporabnikov, brez vodiča, ki pelje mimo ovir, samo z željo, energijo in skupkom znanja ekipe, ki sooblikuje edistveno poslovno identiteto. Začetki so polni upanja in tveganja, sčasoma pa procesi postanejo utečeni. Le redka podjetja pa uspešno pridejo čez sito Kickstarterja, iskanje investicij in preizkušenj na poti. Kako se spopadajo z odločitvami in kako primejo podatke za roge in jih s pridom uporabljajo za nadaljne odločitve? O internetu stvari, pametnih napravah, hardware in software izzivih sem govorila z Domnom in Lukom.

POGOVARJALI SMO SE O …

  • Od Kickstarterja do uspešnega podjetja
  • Kaj je MakerLab?
  • Zbiranje zagonskih sredstev
  • Izzivi po prejeti investiciji
  • Produkcija in dobavna veriga
  • Rast podjetja
  • Ali IOT spreminja svet?
  • Je težje delati hardware ali software?
  • Pogled v prihodnost

POVEŽI SE Z NJIMA

Domen Barovič, Soustanovitelj in VP Design, Chipolo

Domen je soustanovitelj in član družine Chipolo. Skrbi za razvoj in konsistentnost blagovne znamke ter sodeluje v interdisciplinarnih skupinah znotraj podjetja, kjer se snujejo razvojni (produktni, servisni) in komunikacijski materiali. Chipolo je inovativno mednarodno podjetje v katerem veljajo pristni in prijateljski odnosi. Priznano je kot ena od vodilnih blagovnih znamk na področju Bluetooth sledilnikov.
* Linkedin

 

Luka Mali, Soustanovitelj in vodja MakerLab, Univerza v Ljubljani

Luka Mali je raziskovalec in predavatelj na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, kjer se ukvarja s področji brezžičnih komunikacij, interneta stvari in blockchain tehnologij. Je so-ustanovitelj večih Startup podjetij, ki razvijajo IoT produkte ali storitve, so-avtor dveh uspešnih Kickstarter kampanij in alumni dveh evropskih pospeševalnikov za Startup podjetja.

Luka je tudi so-ustanovitelj in vodja MakerLaba, prvega odprtega laboratorija na
Univerzi v Ljubljani, član ekipe, ki vzpostavlja nacionalno mrežo Fablabov, vabljeni
predavatelj na konferencah in aktivni mentor mladim podjetnikom.
* Linkedin

Podcast Tandem je neprofiten in samostojen. Je brez oglasov in ni povezan z nobenim podjetjem ali organizacijo. Vedno bo organski, pristen in najvišje možne kakovosti. Če ga želiš podpreti, deli link ali pusti recenzijo na iTunesu, Facebooku… Hvala ?

Dodaj svoj komentar

PAMETNE NAPRAVE IN USPEŠNA IOT PODJETJA

Tags: Chipolo / FabLab / internet stvari / IOT / MakerLab