Uporabniki si želimo bank, ki so že slišale za uporabniško izkušnjo. Banke pa v zadnjem času končno lovijo vlak tehnologije. Bodo zmogle premagati tehnološke gigante, kot so Google in Amazon? Kakšna era bančništva se nam približuje, glede na to, da vsem odzvanjajo v glavi kripto zaslužki? Tu so še finančno-tehnološka podjetja ali Fintechi, ki znajo prisluhniti uporabnikom in zaradi manj regulacij in birokratskih ovir hitreje obrnejo svoje mašine. O tem, kako bo izgledalo bančištvo jutri sem se pogovarjala z Mitjo Učakarjem in Jako Androjna.

POGOVARJALI SMO SE O …

Se vama zdi, da smo Slovenci dovolj finančno pismeni?

Kako določate cilje razvoja?

Kako gospodarstvo vpliva na razvoj bolj inovativnih projektov, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo?

Letos bo direktiva PSD2 odprla dostop do bančnih podatkov uporabnika. Kaj to pomeni za banke in uporabnike?

Kaj menita o tehnologiji veriženja blokov oziroma Blockchainu?

Ali lahko v bančnem svetu pričakujemo aplikacijo, ki bo izkoriščala tehnologijo blockchain?

Kako vidite razvoj bančništva v prihodnjih 10-50 letih? Kakšen bo koncept poslovanja?

Kako banke gledate na kriptovalute?

Če bi se tehnološko lahko karkoli spremenilo iz danes na jutri na področju bančništva, kaj bi si želela videti, da postane realnost?

POVEŽI SE Z NJIMA

Mitja Učakar je svetovalec uprave v NLB-ju. Ko ne razmišlja o bančnih poslih, strategijah in izboljševanju procesov, uživa v dobri glasbi, hrani in potovanjih.
* Linkedin

Jaka Androjna je trenutno zaposlen pri banki Sparkasse kot poslovni analitik. Po izobrazbi je magister financ. Svoje izkušnje v finančni analizi je nabiral tudi v Leku, Triglavu in Tuš mobilu.
* Linkedin

Podcast Tandem je neprofiten in samostojen. Je brez oglasov in ni povezan z nobenim podjetjem ali organizacijo. Vedno bo organski, pristen in najvišje možne kakovosti. Če ga želiš podpreti, deli link ali pusti recenzijo na iTunesu, Facebooku… Hvala <3

Dodaj svoj komentar

IZZIVI BANČNEGA POSLOVANJA V PRIHODNOSTI

Tags: bančništvo / banke / blockchain / fintech / kriptovalute