Blockchain je za bitcoin to kar je internet za email. Nova faza in nadgradnja interneta, ki nam je življenje že korenito spremenila še vedno pa pušča ogromno prostora za razvoj. Zapisanih informacij ni več mogoče izbrisati. Ali to pomeni, da bo prišlo do več razkritij? Ali gre za popolno razgraditev obstoječe hierarhične sheme finančnega posredništva? Kako in zakaj nam blockchain in kripto žetoni spreminjajo življenje pa sem v Tandemu govorila z Andrejem Fodorjem in dr. Urbanom Sedlarjem.

POGOVARJALI SMO SE O …

Kaj je Blockchain?

Kakšne so obeti za prihodnost? Katere panoge se bodo korenito spremenile?

Zakaj je decentralizacija pomembna?

Esports in Blockchain

Kako množično financiranje (ICO) vpliva na nadaljni uspeh projekta?

Načrtovanje pametnih pogodb, napake

Banke in Blockchain

Zanimivi projekti v kriptosvetu

 

*OPOZORILO* Pogovor je zgolj informativne narave in ni investicijski nasvet.

 

UPORABNE POVEZAVE

 

 

POVEŽI SE Z NJIMA

Andrej Fodor je produktni vodja pri podjetju First Blood iz Bostona in organizator Product Tank Ljubljana. Zasvojen z adrenalinom in geekanjem. Ko ni za računalnikom ali knjigo raziskuje svet.
Twitter * Linkedin

dr. Urban Sedlar je raziskovalec in predavatelj na Fakulteti za elektrotehniko. Obenem je soustanovitelj spin-offa, ki razvija merilno opremo za telekomunikacijska omrežja. Trenutno največ časa posveča področjem računalništvo v oblaku, internet stvari in informacijska varnost. Vse bolj ga zanimajo tudi aplikacije na osnovi bločnih verig. Ima večletne izkušnje in reference z načrtovanjem in razvojem programske opreme.
Twitter * Linkedin

Če se ti zdi vsebina koristna povej še drugim. Hvala. 🙂

Dodaj svoj komentar

BLOCKCHAIN, KRIPTO SVET IN SPREMINJANJE SVETA

Tags: bitcoin / blockchain / borza / crowdsale / decentralizacija / ether / ICO / kriptovalute