O kulturi podjetij se ogromno pogovarjamo, pa vendar veliko podjetij dobrih praks ne uporablja. Zmotmo mislimo, da kultura podjeta pomeni zastonj joga tečaji, neomejena količina sladkarij in fuzbal mize z mrzlim pivom. Resnica pa je, da kultura pomeni za kaj se podjetje zavzema, kako ravno z zaposlenimi in ostalimi partnerji. Podjetja, ki sledijo svoji viziji in na prvo mesto postavljajo delavce, so definitivno bolj uspešna. Zato vse več podjetij ugotavlja, da kultura ni samo zaželjena, ampak nujni sestavni del podjetja. Kako pridobiti in zadržati dober kader, kako ustvariti kulturo, kako vzpostaviti transparentno komunikacijo in nagrajevanje, pa sem se pogovarjala z Miho Breskvarjem in Vanjo Flis.

POGOVARJALI SMO SE O …

Kako naj se podjetje loti iskanja talentov?

Kaj menita o psihološkem testiranju oziroma ali se tega poslužujete?

Kako poteka uvajanje zaposlenih v procese podjetja? Imate priročnike, mentorje, …?

Na kakšen način vzpodbujate iskreno komunikacijo med zaposlenimi?

Kako nagrajujete zaposlene?

Kako merite uspešnost zaposlenih oz. podjetja? 

Kdo se ukvarja z zadovoljstvom delavcev? 

Kje vidva dobita ideje za boljše procese kadrovanja?

POVEŽI SE Z NJIMA

Vanja Flis je bila 6 let vodja kadrovske službe v podjetju Ekipa 2, podružnici Outfit7. Pred kratkim je odprla svoje podjetje Verity za poslovno svetovanje in izobraževanje. Podjetjem pomaga na področju kadrovskih storitev in procesov, izpeljavo psiholoških testiranj, delavnic, ki pomagajo pri komunikaciji, timskem delu, vodenju, zaposlovanju in boljšemu sodelovanju v ekipah. Navdušujejo jo ljudje, ekipe in iskrice v očeh posameznikov, ki sledijo svojim sanjam.
* Linkedin

Miha Breskvar je partner v podjetju FrodX. Je licenciran projektni vodja, izkušen v SaaS in mobilnih storitvah. V FrodX-u se ukvarjajo z digitalno transformacijo. Podjetjem pomagajo vzpostaviti modele prodaje in uvesti mehanizme za uspešen produktni razvoj in operativno poslovanje. V prostem času je navdušen jadralec.
* Linkedin

Podcast Tandem je neprofiten in samostojen. Je brez oglasov in ni povezan z nobenim podjetjem ali organizacijo. Vedno bo organski, pristen in najvišje možne kakovosti. Če ga želiš podpreti, deli link ali pusti recenzijo na iTunesu, Facebooku… Hvala že vnaprej.

Dodaj svoj komentar

ODNOS DO ZAPOSLENIH LOČI POVPREČNE OD ODLIČNIH PODJETIJ

Tags: HR / zaposleni