1.del

2.del

Vsak startup se rodi z velikimi pričakovanji, a tudi najbolj obetavne načrte lahko pokvarijo nenadzorovani dejavniki in včasih … nespametne napake. V takšnih trenutkih ima ekipa startupa priložnost zapreti svoja vrata ali pa pivotirati.

V tej epizodi vam predstavljam dva primera, in sicer Marka Ranta iz Borze terjatev in Vesno Drofenik iz Unuaondo. Pokazala vam bosta, da včasih puško vržeš v koruzo, jo najdeš v pšenici na koncu pa prodaš brezglutensko zgodbo.

POGOVARJALI SMO SE O …

  • Karierni začetki

  • Ustvarjanje podjetja in ovire

  • Ali ste začetka do danes kdaj pivotirali? Kaj je ključno pri prestrukturiranju podjetja?

  • Kakšne pogoje mora imeti podjetnik, da lahko “zori” in gradi?
  • Mreža poznanstev – kako pomembna je?
  • Tveganje
  • Ustvarjanje ekipe
  • Izbiranje in zaposlovavnje talenta

POVEŽI SE Z NJIMA

Marko Rant
je podjetnik, direktor in soustanovitelj podjetja Borza terjatev, ki je prvi organizirani trg s poslovnimi terjatvami v Sloveniji. Pred Borzo terjatev je svoje izkušnje nabiral z vodenjem nepremičninskih poslov. Njegov največji projekt je bil grajenje Situle. Sodeloval je tudi pri prestrukturiranju nekaterih prozivodnih podjetij, kjer se je tudi srečal s faktoring in tako dobil idejo za trenutno podjetje.
 

Vesna Drofenik

Vesna je univerzitetna diplomirana ekonomistka in podjetnica, ki zaključuje magistrski študij Trženja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Rojena Ljubljančanka je sicer skoraj četrtino življenja prebila v tujini: na Slovaškem, v Švici in nazadnje na Japonskem. V podjetništvo je prvič zaplavala leta 2012, ko je kanila prek spleta prodajati vegansko obutev. Po neuspehu je izkušnje nekaj let nabirala v startupih in se leta 2015 pridružila ekipi ABC pospeševalnika. Leta 2018 je skupaj s partnerjem soustanovila družbo Unuaondo, kjer so razvili esports platformo GewdGame ter naročniško škatlo YugoBox.

Hvaležna bom tvoje podpore, zato deli link s pijatelji, ki jih tema zanima in pusti recenzijo na iTunesu, da za podcast izvejo še ostali. Hvala ?

Podcast Tandem je neprofiten in samostojen.

Dodaj svoj komentar

KAKO USTANOVITI PODJETJE IN REDEFINIRATI SVOJ POSEL?

Tags: borza terjatev / gewdgame / podjetništvo / posel / yugobox