Zamenjali smo dobro, resnično in lepo za efektivno, intenzivno in luksuzno. Smo moderni in napredni, vednar smo tudi izgubljeni. Dovolj ne obstaja več v besednem zakladu. Z izgorelostjo se sooča vse več ljudi, ker niso kos pritiskom dela, ne znajo vzpostaviti mej med zasebnostjo in službo, med aktivnostjo in počitkom, tekmovalnostjo in učenjem.

Baterij ne izgubljamo samo zaradi dela, ampak tudi odnosov, pričakovanj in osebnih struktur.

Kaj lahko naredimo preventivno? O sodobnih pasteh sem se pogovarjala z dr. Dominiko Švarc Pipan in Majo Golob.

POGOVARJALE SMO SE O …

  • Je izgorelost posledica družbenih norm ali previsokih pričakovanj oziroma zahtev do sebe oziroma delodajalca?
  • Znaki izgorelosti
  • Ali prevečkrat čakamo na vikend?
  • O občutkih krivde, da ne naredimo dovolj
  • Ali tekmovalnost prispeva k izgorelosti?
  • Kaj lahko naredimo preventivno?
  • Kako odkrijemo “idealno” razmerje med delom in prostim časom?
  • Pometanje čustev pod preprogo
  • O čuječnosti, meditaciji
  • Nasvet za poslušalce

POVEŽI SE Z NJIMA

Dr. Dominika Švarc Pipan, Strokovnjakinja za mednarodno pravo
Dominika je strokovnjakinja za mednarodno pravo. Dela kot predavateljica, svetovalka v gospodarskih in investicijskih arbitražah, svetuje pa tudi vladam in mednarodnim organizacijam, med drugim zvezi Nato, na področju boja proti terorizmu. Magisterij iz mednarodnega prava je opravila na prestižni London School of Economics, doktorat z naslovom Mednarodno pravo uporabe sile v kontekstu sodobne mednarodne politike pa na ljubljanski Fakulteti za družbene vede. V svoji pravni karieri je med drugim delala na pritožbenem oddelku Mednarodnega kazenskega sodišča za nekdanjo Jugoslavijo in na Meddržavnem sodišču v Haagu.
* Linkedin

Maja Golob, Podjetnica, avtorica knjižne uspešnice Ne čakaj na vikend

Maja je gonilna sila agencije Spago. Ima 25 let izkušenj s področja vodenja, prodaje in marketinga, pridobljenih doma in v tujini. Predaja jih kot svetovalka podjetjem, na poslovnih dogodkih in kot gostujoča predavateljica na Gea College. Je večna optimistka, ki priložnosti najde tam, kjer drugi vidijo ovire. Verjame, da se vse v življenju zgodi z razlogom in da slabih izkušenj ni – so le dobre lekcije. Ena od njih je bila zanjo izgorelost – spodbudila jo je, da svoje izzive usklajevanja kariere in zasebnega življenja strne v knjigi in programu ‘Ne čakaj na vikend’, s katerim nas na zanimiv način spodbuja, da zaživimo polno življenje.
* Linkedin

Podcast Tandem je neprofiten in samostojen. Je brez oglasov in ni povezan z nobenim podjetjem ali organizacijo. Vedno bo organski, pristen in najvišje možne kakovosti. Če ga želiš podpreti, deli link ali pusti recenzijo na iTunesu, Facebooku… Hvala ?

Dodaj svoj komentar

JE IZGORELOST POSLEDICA DRUŽBENIH NORM ALI PREVISOKIH ZAHTEV DO SEBE?

Tags: burnout / izgorelost