V tokratni tandem sem povabila dva kuharska mojstra, ki sta obenem tudi uspešna podjetnika. Svet kuhanja in okusov je raznolik, in tokratna gosta sta super primer, da nepozabni okusi lahko nastanejo v rastlinski ali klasični kuhinji. S svojimi izkušnjami nam bosta razkrila kako sta ustvarila uspešno podjetje, zakaj je strast do dela ključna in nam odkrila del svoje kuhinje. Sline so se mi cedile že pri pisanju vprašanj, kaj šele po snemanju. PS. Čokolada je obema zelo ljuba.

POGOVARJALI SMO SE O …

  • Kako sta se znašla v kuharskem svetu?
  • Karierni potek
  • Je šolanje nujno?
  • Kaj je tisto, kar vaju vsak dan žene k ustvarjanju
  • Katere sestavine največkrat oziroma najraje uporabljata?
  • Ustvarjanje novih slaščic, jedi
  • Vajina najljubša jed?
  • Umetnost in jedi
  • Rastlinska prehrana, veganske slaščice
  • Vzorniki
  • Trendi v kuharskem svetu
  • Zdrav način življenja
  • Načrti za prihodnost
  • Nasveti

POVEŽI SE Z NJIMA

Gorazd Potočnik, slaščičarski virtuoz, lastnik Sladkozvočje

Gorazd je svoje znanje začel nabirati po različnih restavracijah, nato pa so ga v slaščičarni Rustika prevzele sladice. Rustika je že pred petnajstimi leti slovela po inovativnih sladicah, pekovskem pecivu in vrhunskem, kremnem gelatu. Svoje znanje je nabiral pri mojstrih v Italiji, Franciji in prebiranju literature, kar počne še danes. Je perfekcionist, zato svoja živila pozna do podtankosti. Zase pravi, da je strasten čokoholik. V Sloveniji je začel trend monoporcijskih sladic, ko je ustvarjal za kavarno Lolita v Ljubljani.
Leta 2015 je snemal svojo oddajo Gorazdova slaščičarna na POP TV, v Bosni je posnel dve seriji oddaj o sladicah na Hayat televiziji. Leta 2017 je vodil oddajo Pregreha brez greha, kjer je ustvarjal sladice brez belega sladkorja in moke (LCHF, keto). Vzpostavil je tudi svojo blagovno znamko, kjer lahko najdete čokoladne namaze, praline, čokolatine in tartufe, ter pestro izbiro tort. Zaradi svojih bogatih izkušenj svetuje restavracijam, jih izobražuje, vodi kuharske tečaje. Vmes se je zaradi očetovstva umaknil, a sedaj prihaja nazaj z novimi, svežimi idejami in pripravljen na nove, sladke izzive.

Barbara Radojlovič, lastnica, Barbarella

Barbara je lastnica Barbarella Arkade Bistro in Barbarella Juicebara v Ljubljani. Včasih je delala v marketingu, a jo je pot zaradi zdravja pripeljala do presne in veganske prehrane. Je goreča zagovornica zdravega načina življenja, hrana pa je njena strast v zasebnem in profesionalnem življenju. Rastlinska, zdrava hrana je danes večini zelo poznana, a pred desetimi leti je s svojim blogom in recepti orala ledino v Sloveniji. Ima certifikat iz presne akademije pri svetovnem mojstru Matthew Kenney v Oklahomi (ZDA). Barbara je tudi avtorica veganske kuharske knjige Alkimija čistih okusov. S svojimi domiselnimi in kreativnimi kombinacijami nam še danes približuje svet zdravih jedi in sladic.

Hvaležna bom tvoje podpore, zato deli link s pijatelji, ki jih tema zanima in pusti recenzijo na iTunesu, da za podcast izvejo še ostali. Hvala 💝

Podcast Tandem je neprofiten in samostojen.

Dodaj svoj komentar

KAKO S KUHARSKIMI MOJSTROVINAMI USTVARITI USPEŠNO PODJETJE

Tags: Barbarella / Sladkozvočje / slaščice / vegan