EP 025
KAKO S KUHARSKIMI MOJSTROVINAMI USTVARITI USPEŠNO PODJETJE

V tokratni tandem sem povabila dva kuharska mojstra, ki sta obenem tudi uspešna podjetnika. Svet kuhanja in okusov je raznolik, in tokratna gosta sta super primer, da nepozabni okusi lahko nastanejo v rastlinski ali klasični kuhinji. S svojimi izkušnjami nam bosta razkrila kako sta ustvarila uspešno podjetje, zakaj je strast do dela ključna in nam odkrila del svoje kuhinje. Sline so se mi cedile že pri pisanju vprašanj, kaj šele po snemanju. PS. Čokolada je obema zelo ljuba.
POGOVARJALI SMO SE O …
-
Kako sta se znašla v kuharskem svetu?
- Karierni potek
- Je šolanje nujno?
- Kaj je tisto, kar vaju vsak dan žene k ustvarjanju
- Katere sestavine največkrat oziroma najraje uporabljata?
- Ustvarjanje novih slaščic, jedi
- Vajina najljubša jed?
- Umetnost in jedi
- Rastlinska prehrana, veganske slaščice
- Vzorniki
- Trendi v kuharskem svetu
- Zdrav način življenja
- Načrti za prihodnost
- Nasveti

POVEŽI SE Z NJIMA
Gorazd Potočnik, slaščičarski virtuoz, lastnik Sladkozvočje
Gorazd je svoje znanje začel nabirati po različnih restavracijah, nato pa so ga v slaščičarni Rustika prevzele sladice. Rustika je že pred petnajstimi leti slovela po inovativnih sladicah, pekovskem pecivu in vrhunskem, kremnem gelatu. Svoje znanje je nabiral pri mojstrih v Italiji, Franciji in prebiranju literature, kar počne še danes. Je perfekcionist, zato svoja živila pozna do podtankosti. Zase pravi, da je strasten čokoholik. V Sloveniji je začel trend monoporcijskih sladic, ko je ustvarjal za kavarno Lolita v Ljubljani.
Leta 2015 je snemal svojo oddajo Gorazdova slaščičarna na POP TV, v Bosni je posnel dve seriji oddaj o sladicah na Hayat televiziji. Leta 2017 je vodil oddajo Pregreha brez greha, kjer je ustvarjal sladice brez belega sladkorja in moke (LCHF, keto). Vzpostavil je tudi svojo blagovno znamko, kjer lahko najdete čokoladne namaze, praline, čokolatine in tartufe, ter pestro izbiro tort. Zaradi svojih bogatih izkušenj svetuje restavracijam, jih izobražuje, vodi kuharske tečaje. Vmes se je zaradi očetovstva umaknil, a sedaj prihaja nazaj z novimi, svežimi idejami in pripravljen na nove, sladke izzive.
Barbara Radojlovič, lastnica, Barbarella
Barbara je lastnica Barbarella Arkade Bistro in Barbarella Juicebara v Ljubljani. Včasih je delala v marketingu, a jo je pot zaradi zdravja pripeljala do presne in veganske prehrane. Je goreča zagovornica zdravega načina življenja, hrana pa je njena strast v zasebnem in profesionalnem življenju. Rastlinska, zdrava hrana je danes večini zelo poznana, a pred desetimi leti je s svojim blogom in recepti orala ledino v Sloveniji. Ima certifikat iz presne akademije pri svetovnem mojstru Matthew Kenney v Oklahomi (ZDA). Barbara je tudi avtorica veganske kuharske knjige Alkimija čistih okusov. S svojimi domiselnimi in kreativnimi kombinacijami nam še danes približuje svet zdravih jedi in sladic.

Hvaležna bom tvoje podpore, zato deli link s pijatelji, ki jih tema zanima in pusti recenzijo na iTunesu, da za podcast izvejo še ostali. Hvala 💝
Podcast Tandem je neprofiten in samostojen.
Dodaj svoj komentar
KAKO S KUHARSKIMI MOJSTROVINAMI USTVARITI USPEŠNO PODJETJE
Poslušaj tudi

Marko Rant
Direktor, Borza terjatev

Vesna Drofenik
Solastnica, Unuaondo

mag. Mia Bone
Psihologinja in poslovna trenerka

Ivana Gradišnik
Direktorica, FamilyLab

Martina Merslavič
Coach and Adriatic Region Lead, Own The Room

Nina Dušić Hren
Direktorica, Dober stik

Manca Korelc
Trenerka za komuniciranje na družbenih medijih

Jasna Klemenc Puntar
Product and growth bridge builder

Ana Osredkar
Service Designer, Servis 8

Ana Kyra Bekš
Service Designer, Servis 8

Sebastjan Jeretič
Lastnik, NeuroVirtu

Jure Jakomin
Head of Growth, Soulvana

Marin Medak
Ustanovitelj in CEO, Della Spina

Primož Mahne
Design Research Lead, Gigodesign

Tomaž Rakar
Vodja projektov novih izdelkov, Danfoss Trata

Alen Stanišić
Agile coach, Certified Scrum Master, NLB d.d.

Anka Lipušček Miklavič
Direktorica, Mlekarna Planika

prof. dr. Janez Bešter
predstojnik Katedre za informacijske in komunikacijske tehnologije

mag. Jože Torkar
Direktor, Eltec Petrol

Nina Štajner
Ilustratorka in oblikovalka

Urška Juršič - UriKuri
Ustvarjalka

Erika Pogorelc
Solastnica, NewOrigin Development

Vlado Milošević
Direktor in ustanovitelj, Owliko

Rok Kragelj
Vodja prodaje, Madwise

Matic Užmah
Direktor in solastnik, SupportHero

Dr. Damjana Pondelek
Svetovalka vodstvom na področju odnosov in vodenja, Urednica, d.o.o.

Katja Krasko Štebljaj
Strokovnjakinja za odnose z javnostmi

Maja Vogrinc
Lastnica, Maja's Marketing Lab

Jure Knehtl
Vodja digitalnega marketinga, HS PLUS d.o.o.

Matija Jamnik
Odvetnik in direktor

dr. Nataša Pirc Musar
Odvetnica in direktorica

Dr. Dominika Švarc Pipan
Strokovnjakinja za mednarodno pravo

Maja Golob
Podjetnica, avtorica knjižne uspešnice Ne čakaj na vikend
017: KAKO NAM UMETNA INTELIGENCA POMAGA PRI POSLU IN ALI NAS ČAKA ROBOTSKA PRIHODNOST?

prof. dr. Marko Robnik Šikonja
Redni profesor

Boris Cergol
direktor, Ektimo

Tone Stanovnik
direktor, Špica International

Miha Lavtar
CEO, Optiweb

Anže Miklavec
CEO, Equa, Goat Story

Sara Mekinc
Kreativna direktorica, Pristop

Maja Švener
CEO, Superhero Ventu

David Urankar
TV voditelj, model

Rok Starič
CEO, Rok's Peanut Butter

Tina Bončina
dr. med, psihoterapevtka

Dr. Tina Košir
Predavateljica, jogistka

Piera Ravnikar
Kulturna menedžerka

Eva Matjaž
Družboslovna raziskovalka

Urban Štebljaj
Fotograf

Primož Lukežič
Fotograf, predavatelj

Domen Barovič
Solastnik, Chipolo

Luka Mali
Soustanovitelj in vodja, MakerLab

MITJA UČAKAR
Direktor inovacij in poslovne analize, NLB d.d.

JAKA ANDROJNA
Poslovni analitik, Sparkasse d.d.