“Kot umetnik je težko živeti in preživeti” je prepričanje mnogih. Urška in Nina sta super primer kako lahko s sledenjem svojim sanjam ustvarjate in uživate v svojem delu. Ena deluje v klasičnem ilustratorskem svetu, druga pa obvlada tudi digitalni pristop. Strinjata se, da je pomembno odkrivati različne stile in ustvariti svojo sled, saj le tako kreacije izpadejo avtentično. S poslušanjem epizode boste slišali, da biti ilustrator v današnji dobi ni več nedosegljivo, saj vam družbena omrežja in prodajne platforme omogočajo hiter dostop do celega sveta. Trik je v detajlih, ki vam jih bosta zaupali Nina in Urška.

POGOVARJALE SMO SE O …

  • Ilustratorska pot
  • Kako sta razvili stil risanja?
  • Kakšne motive najraje rišeta?
  • Kje najdeta inspiracijo?
  • Kaj vse mora ilustrator znati, poleg risanja?
  • Ključna razlika med ilustratorjem danes in 10 let nazaj
  • Kako se promovirata?
  • Platforma za prodajanje (Etsy, …)
  • Kako pilita svoje znanje?
  • Kaj bi svetovali mladim umetnikom?

 

POVEŽI SE Z NJIMA

Urška Juršič, akvareli UriKuri

Urška Juršič pod umetniškim imenom UriKuri ustvarja barvite, optimistične ilustracije, ki se podajo ne samo na steno, razglednice in koledarje, ampak tudi na vsakdanje uporabne predmete. Urška je diplomirala iz kemije in dela kot kemičarka v podjetju Krka. Obenem je tudi šolana tolkalistka, ki je v mladosti igrala v operi in celo razmišljala o glasbeni karieri. Danes se v njenih akvarelih v eksploziji barv prepletajo vsi njeni poklici in ljubezni. Akvarelne kreacije najdete na različnih potiskih – kot ovitke za telefone in prenosne računalnike, lončke, okrasne blazine, voščilnice, art printe.

Nina Štajner, ilustratorka in oblikovalka

Nina Štajner je študirala je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer vizualne komunikacije. Že v času študija je ugotovila, da jo svet otroške ilustracije privlači, zato je začela vse več časa posvečati risanju svojih domišljijskih likov. Izkušnje je nabirala v podjetju 3fs, kjer jer risala za priljubljeno otroško aplikacijo Toonia in kasneje aplikacijo Lake. Danes kreira pod svojo blagovno znamko, kjer prodaja svoje produkte in ustvarja za različne znamke s celega sveta. Največ riše z vodenkami, gvaši in barvicami. Inspiracijo najde v gozdu, zato ni čudno, da njene ilustracije ustvarjajo magičen svet poln veselih, ljubkih, unikatnih živalic.

Hvaležna bom tvoje podpore, zato deli link s pijatelji, ki jih tema zanima in pusti recenzijo na iTunesu, da za podcast izvejo še ostali. Hvala ?

Podcast Tandem je neprofiten in samostojen.

Dodaj svoj komentar

KAKO SLUŽITI Z ILUSTRIRANJEM IN PRODAJATI PO CELEM SVETU?

Tags: ilustracija