Podjetja, ki imajo vpeljane procese Design Thinkinga so bolj uspešna, saj se reševanja problemov lotevajo na agilen način. Z Alenom sva se pogovarjala o dveh različnih perspektivah biznis dizajna. On deluje bolj v fazi inoviranja, raziskav trga in navad uporabnikov, torej v fazi preden se pravi posel sploh začne. Jaz, na drugi strani pa v fazi, ko je produkt že zastavljen. Takrat ko je potrebno idejo spraviti v wirefrejme, jo vizualizirati in spremljati konverzije. Pogovarjala sva se kako se sploh lotiti načrtovanja, kako v podjetje vpeljati procese Design Thinkinga, določiti ključne kazalce uspeha, in navsezadnje povezati ekipo, ki bo izvrševala biznis strategijo.

POGOVARJALA SVA SE O …

*Kaj pomeni povezovanje biznisa z dizajnom?
*Kaj pomeni izraz Business designer?
*Kakšna znanja mora imeti Business Designer oziroma Design Strategist?
*Kako poteka testiranje
*Kaj pomeni kreativno razmišljati o biznis problemu?
*Idealni proces dela
*Kako izgledajo workshopi?
*MVP
*Kako se spiše dokumentacija?
*Uporabna orodja
*Kako lahko podjetje zviša ROI z dizajnom?

POVEŽI SE Z NJIMA

Alen Faljić je poslovni oblikovalec, ki se je dizajna učil pri globalnem svetovalnem podjetju IDEO. Zanimivo je, da za reševanje poslovnih izzivov uporablja dizajn metodologijo, Design Thinking. Trenutno dela kot freelancer. Na eni strani uči dizajnerje, kako meriti in pokazati vrednost svojega dizajn dela, na drugi strani pa uči podjetja o Design Thinkingu.
Twitter * Spletna stran * Linkedin

Romina Kavčič
V svoji 12 letni dizajn karieri sem sodelovala v preoblikovanju strategij, osmišljanju uporabniške izkušnje in risanju unikatnih vizualnih podob in jezikov. Lani sem končala MBA študij, saj verjamem, da moram za super dizajn strategijo in izkušnjo razumeti tudi jezik podjetništva. Zadnje čase največ časa preživim s podjetji v finančni in blockchain industriji. Več o meni pa na moji spletni strani.
Twitter * Spletna stran * Linkedin

Podcast Tandem je neprofiten in samostojen. Je brez oglasov in ni povezan z nobenim podjetjem ali organizacijo. Vedno bo organski, pristen in najvišje možne kakovosti. Če ga želiš podpreti, deli link ali pusti recenzijo na iTunesu, Facebooku… Hvala že vnaprej. <3

Dodaj svoj komentar

KAKO IN ZAKAJ POVEZATI DIZAJN IN BIZNIS?

Tags: business / design